Η ιδέα για ίδρυση Λέσχης 2CV & CITROEN δεν είναι Ελληνική. Στο εξωτερικό υπάρχουν εκατοντάδες Λέσχες, με μακρόχρονη ιστορία. Οι κατασκευαστικές ιδιορρυθμίες της CITROEN, από τον πληθωρικό «βάτραχο» ως τα αειθαλή δικύλινδρα, έχουν κερδίσει τις καρδιές όσων τα αγάπησαν, έτσι που σπάνια αλλάζουν μάρκα. Στην Ελλάδα, όπου λόγω της κατάστασης των δρόμων, η ασφάλεια και η άνεση στην οδήγηση εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από το αυτοκίνητο, η πρωτοποριακή ανάρτηση της CITROEN ενθουσίασε και κέρδισε πολλούς φίλους.

Η πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση και γνωριμία μεταξύ τους, ανήκει σε ανθρώπους που έχουν και αγωνιστική ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας.

Ιδρυτικά μέλη της Ε.Λ.Φ. 2CV & CITROEN

Στέλιος Φάκαλης
Αγωνιστική μοτό, οδηγός και συνοδηγός ράλυ αυτοκινήτου

Φώτης Τσάλτας
Enduro μοτό

Κώστας Τουρναβίτης
Enduro μοτό, οδηγός σε ράλι με 2CV και PONY

Οι πρώτες επαφές και συγκεντρώσεις έγιναν το 1985 και το Καταστατικό της Λέσχης εγκρίθηκε στις αρχές του 1986, αρχίζοντας επίσημα την ιστορία της. Η πρώτη εκδήλωση ήταν μια χειμωνιάτικη εκδρομή, τα Χριστούγεννα του 1985 στο καταφύγιο Φλαμπούρι της Πάρνηθας, με μισό μέτρο χιόνι σε 1252 μ. υψόμετρο, με 4 2CV, 2 PONY και 1 VISA.

Το Σεπτέμβρη του 1986 η Λέσχη βρήκε στέγη, νοικιάζοντας μια αίθουσα στο Πολύγωνο (Γκύζη), στην οδό Διστομίτου 15. Μέχρι τότε, οι συναντήσεις των μελών και φίλων γίνονταν στο …ουζερί του μέλους Κώστα Τσατσομαρίδη, στον Ταύρο. Σύντομα προστέθηκαν κι άλλοι φίλοι στην παρέα, μερικοί απ’ τους οποίους είναι σήμερα μαζί μας μόνο με την καρδιά τους. Από το 2000, η Λέσχη στεγάζεται στο Θησείο, στην οδό Θεσσαλονίκης 38.
Σήμερα η Λέσχη αριθμεί γύρω στα 100 μέλη και διοικείται από ένα 5μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται κάθε 2 χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών, που είναι το ανώτατο όργανό της. Μαζί εκλέγεται η 3μελής Ελεγκτική Επιτροπή.

Η σημερινή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

Αμούργης Δημήτρης
Πρόεδρος

Κουλούρης Αντώνιος
Αντιπρόεδρος

Χωριανόπουλος Ιωάννης
Γραμματέας

Σκαμνέλος Φώτιος
Ταμίας

Δημητρόπουλος Αθανάσιος
Μέλος

Γύρω τους και μαζί τους, στις ομάδες και τα τμήματα, δουλεύουν αρκετά ακόμη μέλη. Όλοι έχουν δώσει και δίνουν μεγάλο μέρος από το χρόνο τους (και τις οικονομίες τους) για τη Λέσχη μας. Έχουν αμελήσει δουλειές και οικογένειες, έχουν ξενυχτήσει, έχουν κάνει άπειρα χιλιόμετρα και είναι πάντα έτοιμοι να τα επαναλάβουν όταν χρειαστεί.

Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Λέσχη έχει να επιδείξει πλήθος εκδηλώσεων (εκδρομές και ταξίδια, αγώνες και παιχνίδια, τεχνικά σεμινάρια και γλέντια) και τη λειτουργία 5 τμημάτων Αγωνιστικό, Εκδρομικό, Τεχνικό, Περιπέτειας, Εκδηλώσεων Δείτε στις επόμενες σελίδες για τη δραστηριότητα του κάθε τμήματος και ανακαλύψτε τα δικά σας ενδιαφέροντα και σε ποιόν τομέα θα ασχοληθείτε μετά την εγγραφή σας.

Η συνδρομή είναι 72 ευρώ το χρόνο για τα μέλη του νομού Αττικής και 36 ευρώ γιά τα μέλη της επαρχίας και το κόστος εγγραφής είναι 7 ευρώ. Για να γραφτεί κάποιος μέλος, πρέπει να συμπληρώσει αίτηση προς το Δ.Σ. της λέσχης μαζί με δύο φωτογραφίες . Η διαδικασία αυτή γίνεται για τα μέλη του νομού Αττικής στα γραφεία της λέσχης, ενώ για τα μέλη επαρχίας κατόπιν συνεννοήσεως.