Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Η λέσχη μας πραγματοποίησε την πρώτη της εκδρομή στα πλαίσια των δραστηριοτήτων «Ανακαλύπτοντας την Αττική» στο βουνό του Κιθαιρώνα την Κυριακή 31.01.2016, με την παρουσία δέκα αυτοκινήτων και μάλιστα όλα 2CV.

Ξεκινήσαμε από δύο σημεία συνάντησης, από το περίπτερο Χαιδαρϊου πέντε αυτοκίνητα, και ενωθήκαμε με τα υπόλοιπα στην Μάνδρα Ελευσίνας στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών.

Ο πρώτος προορισμός μας ήταν το μοναστήρι του Οσίου Μελετίου που είναι έξι χιλιόμετρα έξω από το χωριό Οινόη Αττικής, όπου με το που φτάσαμε μας υποδέχθηκαν οι καλόγριες με ενθουσιασμό και ζεστά χαμόγελα. Το μοναστήρι είναι κτισμένο σε τοποθεσία που από την κορυφή του λόφου βλέπεις όλη την θέα που απλώνεται μπροστά μέχρι τον Σαρωνικό.

Μετά από μία ξενάγηση και αφήγηση της ιστορίας του Οσίου Μελετίου αλλά και του ίδιου του μοναστηριού από την ηγουμένη, και πλήθος αναμνηστικών φωτογραφιών, ξεκινήσαμε για την διαδρομή Οινόη – Βίλια – Πόρτο Γερμενό όπου στην διασταύρωση του δρόμου που έρχεται από την Ψάθα μας περίμενε ο Νίκος Δελής και μας πήγε σε ένα φανταστικό μέρος με θέα όλο τον κόλπο του Πόρτο Γερμενού που μοιάζει με φιόρδ.

Εκεί καθίσαμε να γευματίσουμε με όλα τα πλούσια φαγητά που είχαμε φροντίσει να φέρουμε και με μεγάλο κέφι και γέλια που συνηθίζουμε σε κάθε μας εκδρομή απολαμβάνοντας το ηλιόλουστο μεσημέρι και την καλή παρέα.

Ξεκινήσαμε την επιστροφή μας γύρω στις πέντε το απόγευμα , γεμάτοι από χαρά και ευχαρίστηση για την πολύ ωραία ημερήσια εκδρομή μας, καθώς και με αισιοδοξία και θέληση να επαναλάβουμε τέτοιου είδους ημερήσιες Κυριακάτικες εκδρομές που υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη.

Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη που είναι στις 21.02.2016 ημέρα Κυριακή και ξεκινά με μία επίσκεψη στο Πυροσβεστικό Μουσείο. Πληροφορίες θα σταλθούν σύντομα.

Εκ μέρους του Δ.Σ.