Αγαπητά μέλη,

Η λέσχη μας πραγματοποίησε την Κυριακή 17.04.2016 ημερήσια βόλτα στον νομό Κορίνθου με επίσκεψη στην Ακροκόρινθο , στην Αρχαία Κόρινθο και στο μουσείο της.

Συναντηθήκαμε στα διόδια Ελευσίνας συνολικά εννέα αυτοκίνητα, σε ένα ηλιόλουστο πρωινό και με σύμμαχο τον καλό καιρό και την διάθεση μας ξεκινήσαμε για την Κόρινθο όπου θα μας περίμεναν τα μέλη μας για να πάμε στην Ακροκόρινθο.

Μετά από περίπου μία ώρα οδήγησης σε άψογο κονβόϊ, βρεθήκαμε στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου, και ανεβήκαμε προς την Ακροκόρινθο όπου σταθμεύσαμε στο μεγάλο χώρο που έχει πριν την ανάβαση του κάστρου , με καταπληκτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο, και αμέσως ξεκινήσαμε τις πρώτες φωτογραφίες. Σε λίγα λεπτά ήρθαν και τα μέλη μας από την Κόρινθο με επί κεφαλής τον Νίκο Αλεξανδράκο που βοήθησε στην οργάνωση αυτής της εκδρομής. Έτσι συνολικά γίναμε δέκα αυτοκίνητα 2CV και μία Citroen ΒΧ.

Σταματήσαμε στην είσοδο του κάστρου όπου η Βάνα μας εξήγησε την ιστορία του, αλλά και της Αρχαίας Κορίνθου με όλες τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας της. Κατόπιν ανηφορίσαμε προς το επιβλητικό κάστρο και επισκεφθήκαμε μετά από αρκετή ανάβαση το εσωτερικό του όπου είδαμε την πανοραμική θέα που έχει προς όλες τις κατευθύνσεις, από τον Κορινθιακό κόλπο, μέχρι τον Σαρωνικό , και από τα βουνά της Αρκαδίας μέχρι τον Παρνασσό , Γεράνια όρη και Κιθαιρώνα.

Μετά από την ολοκλήρωση της ξενάγησης μας, κατεβήκαμε όλοι στο χώρο στάθμευσης και βγάλαμε την πρώτη αναμνηστική ομαδική φωτογραφία μας.

Συνεχίσαμε για την Αρχαία Κόρινθο και το μουσείο της, μια πραγματικά επιβλητική πόλη που σώζονται πολλά από τα σημεία αναφοράς της που δηλώνουν τα χρόνια ακμή και ανάπτυξης της.

Ο ναός του Απόλλωνα, η αγορά , και όλα τα άλλα σημεία της αρχαίας πόλης πραγματικά μας εντυπωσίασαν από την ομορφιά και την αρχιτεκτονική τους. Επίσης η επίσκεψη στο μουσείο με τα δεκάδες ευρήματα από την αρχεία και ρωμαϊκή εποχή μας γοήτευσαν και μας γεννήθηκε το ενδιαφέρον για μια εκ νέου μελλοντική επίσκεψη.

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, με μπροστάρη τον κ. Νίκο Αλεξανδράκο, κατεβήκαμε για τον παραλιακό χωριό Άσσος, όπου είχε κανονιστεί εκ μέρους της Βάνας και του Νίκου μία απίθανη ταβέρνα πάνω στο κύμα με ένα μεγάλο τραπέζι για την παρέα μας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν στην παραλία, αλλά και τα πιο τολμηρά στην θάλασσα, καθώς οι μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους πολύ καλούς μεζέδες και την ευχάριστη για μία ακόμη συνάντηση παρέα μας.

Αφού γευματίσαμε και ευχαριστηθήκαμε το μεσημεριανό μας, ξεκινήσαμε για την επιστροφή με πολύ καλές αναμνήσεις, και ίσως από τις καλύτερες ημερήσιες βόλτες των τελευταίων μηνών.

Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη απόδραση στις 22.05.2016 όπου θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση από το Δ.Σ.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Δημήτρης Αμούργης