Αγαπητά μέλη και φίλοι,

Η ΕΛΦ 2CV & Citroen, πραγματοποίησε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου την καθιερωμένη τριήμερη εκδρομή που αφορά τα μέλη της στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων Θεσσαλίας.

Ξεκινήσαμε το πρωί στις 08.30 του Σαββάτου 26.10.2019 με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό επτά αυτοκίνητα 2CV και ένα Traction Avant από τα MacDonalds στις Αφίδνες με προορισμό την Λαμία και την εκεί αντιπροσωπεία της Citroen όπου ο φίλος Χ. Καρέλλης μας περίμενε στο χώρο της έκθεσης για να μας προσφέρει έναν καφέ και συνάμα να κάνουμε ένα διάλειμμά για ξεκούραση.

Πράγματι μετά τα καλωσορίσματα και τις απαραίτητες φωτογραφίες περάσαμε στο χώρο της έκθεσης και του bar όπου μας περίμεναν ζεστά ροφήματα και τρία ιστορικά αυτοκίνητα Citroen.

Μετά τον απολαυστικό καφέ μας, συνεχίσαμε για τα Τρίκαλα όπου μας περίμεναν άλλα τρία αυτοκίνητα από μέλη μας του Βόλου και της Νάουσας για να επισκεφθούμε όλοι μαζί το μουσείο Τσιτσάνη και το χαμάμ που ήταν στον ίδιο εκθεσιακό χώρο, καθώς και το Κουρσούμ Τζαμί.

Ο διευθυντής του μουσείου μας παρεχώρησε το χώρο μπροστά στο μουσείο για να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα μας.

Η ξεναγός μας και ο ίδιος ο διευθυντής του μουσείου ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν στα αξιοθέατα αυτά και να μας μιλήσουν για την ιστορία τους καθώς και για την βιογραφία του μεγάλου μας μουσικού Βασίλη Τσιτσάνη.

Μετά την πολύ όμορφη ξενάγηση, συνεχίσαμε πιά μεσημέρι για πάμε για φαγητό και μετά για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας στην Πύλη Τρικάλων.

Το βράδυ το αφιερώσαμε σε βόλτα στα πολυσύχναστα στέκια στα Τρίκαλα που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την επομένη ξεκινήσαμε μετά το πρωινό μας με προορισμό την Καλαμπάκα και μετά τον γύρο του όρους από την πλευρά μέσω των χωριών Καστανιάς , Γαρδίκι, Περτούλι, Ελάτη, με μία πανέμορφη διαδρομή μέσα από κοιλάδες με ποτάμια, πλατάνια και έλατα στις κορυφές, για να καταλήξουμε μετά από τρις ώρες για φαγητό λίγο πριν την Ελάτη.

Μετά το απολαυστικό μας μεσημεριανό φαγητό , και ενθουσιασμένοι από την πανέμορφη διαδρομή, συνεχίσαμε την επιστροφή μας στην Πύλη Τρικάλων και το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

Το βράδυ μαζευτήκαμε όλοι στο bar της κωμόπολης που διαμέναμε με πολύ κέφι και ποτό διασκεδάζοντας μέχρι αργά την νύχτα.

Την επομένη και τελευταία μέρα, αφού αποχαιρετίσαμε το νέο μέλος μας από την Νάουσα Γρηγόρη Μαρκοβίτη και την σύζυγο του Σίσσυ, συνεχίσαμε την όμορφη βόλτα μας για την Λίμνη Πλαστήρα όπου μετά από μία εξίσου πανέμορφη διαδρομή και στάση ενδιάμεσα σε έναν νερόμυλο, και μετά για καφέ στην παραλία της λίμνης, πραγματοποιήσαμε τον γύρο της λίμνης και λίγο πριν το φράγμα σταματήσαμε για φαγητό σε ένα πανέμορφο εκτροφείο πεστρόφων. Απολαύσαμε το φαγητό μας και το απογευματάκι ξεκινήσαμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα αφού αποχαιρετήσαμε στην διαδρομή μας τον μέλος μας Ιάσων Παλιούγκα που θα συνέχιζε για Βόλο.

Γυρίσαμε αργά στην Αθήνα και παρ’ όλο την αρκετή κίνηση που συναντήσαμε είμαστε γεμάτοι από τις καλύτερες αναμνήσεις και περιμένουμε τις επόμενες εξορμήσεις της Λέσχης μας στους επόμενους μήνες.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη για την συμμετοχή τους (έντεκα αυτοκίνητα) και συνεχίζουμε τις όμορφες εκδηλώσεις και εξορμήσεις μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.