Αγαπητά μέλη και φίλοι,
Η λέσχη μας στα πλαίσια του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας την Αττική» πραγματοποίησε μονοήμερη βόλτα στην Ελευσίνα στον αρχαιολογικό χώρο με την συμμετοχή 13 αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ξεκινήσαμε από δύο σημεία συνάντησης (Θριάσιο Νοσοκομείο, γεφυροπλάστιγγα Χαϊδαρίου), και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο.

Η Βάνα Σεφεριάδου ανέλαβε να μας κάνει την ξενάγηση, ξεκινώντας με μία υπέροχη ανάλυση για τη λατρεία της Θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης στο χώρο αυτό. Η διάρκεια αυτής της εισαγωγής κράτησε περίπου μία ώρα με απόλυτη προσήλωση από όλους του παρευρισκομένους.

Μετά, μας οδήγησε στον χώρο του τελετουργικού πού μείναμε απόλυτα έκθαμβοι από την τοποθεσία και από τα μάρμαρα και κολώνες που την πλαισιώνουν.

Ακολούθησε η επίσκεψη μας στο Μουσείο που διαθέτει αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα καθώς και αναπαραστάσεις σε πήλινους αμφορείς από την μυθολογία μας.

Στο τέλος της επίσκεψης μαζευτήκαμε σε κονβόι και διασχίσαμε την πόλης της Ελευσίνας όπου μεταβήκαμε στο πευκοδάσος του Αγ. Γιώργη μετά την Μάντρα σε μία πολύ όμορφη τοποθεσία για πικ νικ και άλλες δραστηριότητες που αφορούσαν τα παιδιά.

Το απογευματάκι, μετά από αρκετό φαγητό και καλό κρασί, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, απόλυτα ικανοποιημένοι για μία ακόμη φορά από την βόλτα της λέσχης.

Υποσχεθήκαμε να παρευρεθούμε όλοι στην επόμενη που θα είναι η Πανελλήνια Συνάντηση το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (7 , 8, 9.06.2014) που θα ανακοινωθεί σύντομα.