Αγαπητά μέλη,
Η λέσχη μας για μία ακόμη φορά έκανε την Φθινοπωρινή εκδρομή της (με λίγη καθυστέρηση) στο Κεφαλάρι Κορινθίας με ανοιξιάτικο καιρό, και συμμετοχή εννέα αυτοκινήτων με πολύ κέφι και καλή παρέα.

Η εκδρομή μας ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με συγκέντρωση στις 9.15 στα διόδια Ελευσίνας όπου κάτω από τον απίθανο στην κυριολεξία ανοιξιάτικο ήλιο μαζευτήκαμε επτά αυτοκίνητα, και σύμφωνα με το πρόγραμμα αναχωρήσαμε στις 9.30 για το καταφύγιο στο Κεφαλάρι Κορινθίας.

Με μία μικρή στάση για ανεφοδιασμό στα ΣΕΑ Κιάτου , φτάσαμε στο καταφύγιο στις 11.30, και αφού το ανοίξαμε και τακτοποιήσαμε τα πράγματα μας , αναχωρήσαμε για την διαδρομή λίμνη Στυμφαλίας, Καστανιά , Λίμνη Δόξας και κατάληξη στο ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου, όπου πραγματοποιήθηκε μικρή ξενάγηση μαθαίνοντας ότι το μοναστήρι αυτό είναι το δεύτερο παλαιότερο σε όλη την Ελληνική επικράτεια και άρχισε να λειτουργεί περίπου το χίλια εξακόσια.

Στη διαδρομή ήρθε και μας βρήκε και ο Γ. Κροπίδης, και όλοι μαζί μετά την επίσκεψη μας στη λίμνη Δόξας πήγαμε στο όμορφο χωριό της Γκούρας με την υπέροχη πλατεία όπου απολαύσαμε τον ήλιο και υπέροχα τσίπουρα με μεζέ. Μετά από πολλά γέλια και τσίπουρα, κατευθυνθήκαμε πίσω στο καταφύγιο με το ήλιο να έχει δύσει και μας περίμενε η Βάνα με τον Γιώργο που είχαν έρθει από Αθήνα.

Μετά την επιστροφή μας και αφού ξεκουραστήκαμε για λίγα λεπτά, ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για το δείπνο που δεν άργησε να σερβιριστεί, και με απολαυστικές συζητήσεις , αρκετό κρασί και γέλια συνεχίσαμε την παρέα μας μέχρι αργά τη νύχτα.

Την επομένη το πρωί, αφού απολαύσαμε την υπέροχη θέα από το καταφύγιο με το πρωινό μας, καθαρίσαμε το καταφύγιο και μαζέψαμε τα πράγματα μας για αναχώρηση προς την Στυμφαλία και επίσκεψη στο ενδιαφέρον μουσείο περιβάλλοντος.

Μετά το πέρας της επίσκεψης και ξενάγησης , ξεκινήσαμε για την αρχαία περιοχή της Τιτάνης όπου επισκεφθήκαμε τα υψηλά τείχη της οχυρωμένης ακρόπολης των ελληνιστικών χρόνων, πάνω στην κορυφή του απόκρημνου βράχου.

Συνεχίσαμε την διαδρομή μας μέχρι το Κιάτο και από εκεί το απογευματάκι κατευθυνθήκαμε για Αθήνα και κάναμε όλοι μαζί μία στάση στην Μάνδρα Ελευσίνας για την καθιερωμένη επίσκεψη μας σε ταβέρνα με πλούσιο σε ποικιλία γεύμα κρεατικών.

Το βραδάκι συνεχίσαμε για Αθήνα και αφού αποχαιρετιστήκαμε, δώσαμε ραντεβού για τη επόμενη εκδρομή με το νέο έτος, όπου συνήθως πραγματοποιείται το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, με μεγάλες πιθανότητες να συγκεντρώνει μία εκδρομή που χρόνια έχουμε να κάνουμε στο μαγευτικό Πήλιο.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή και ευχόμαστε πάντα να συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη και δυναμισμό για όλο συχνότερες και καλύτερες εκδρομές.

Εκ μέρους του Δ.Σ.