Αγαπητά μέλη,
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος πραγματοποιήσαμε την Φθινοπωρινή μας εκδρομή στο καταφύγιο της Ανάβρας Φθιώτιδας, με μεγάλη επιτυχία.

Ξεκινήσαμε το πρωί της Παρασκευής με βροχή από τα διόδια των Αφιδνών στο καθιερωμένο μας σημείο συνάντησης στο πρατήριο καυσίμων της BP και μετά από δύο περίπου ώρες οδήγηση στην Εθνική οδό φτάσαμε στο καταφύγιο, όπου μας περίμεναν τρία άτομα από τον Οδοιπορικό Πειραιά για να μας φιλοξενήσουν.

Μετά την τακτοποίηση και το μεσημεριανό φαγητό (πίκνικ εντός του καταφυγίου) ξεκινήσαμε για να επισκεφτούμε το χωριό της Μενδενίτσας όπου καταλήξαμε σε ένα πολύ ωραίο μαγαζί με κέφι και χορό και αρκετό τσίπουρο!!!

Σε λίγη ώρα μετά την άφιξη μας ήρθε και ο Αλέξανδρος Περράκης με την οικογένεια του και συμπληρώθηκε η παρέα, που συνεχίσαμε την διασκέδαση και την τσιπουροκατάσταση, ενώ η βροχή συνεχιζόταν να πέφτει.

Το βραδάκι γυρίσαμε στο καταφύγιο για δείπνο , κουβεντούλα, επιτραπέζια παιχνίδια και αρκετά γέλια, αλλά και σχετικά νωρίς ύπνο για την εξόρμηση με τα 2CV της επομένης ημέρας.

Το πρωί μετά το πρωινό μας, ο Γιώργος Πιτσικράκης με άξιους συμπαραστάτες τον Φώτη και Πάρη Σκαμνέλο ξεκινήσαμε για την πρωινή περιπέτεια σε λάσπη στο βουνό του Καλλίδρομου, όπου περάσαμε από εκπληκτικής ομορφιάς μέρη και συνεχίσαμε όσο μπορούσαμε με σκοπό να φτάσουμε στην λίμνη του βουνού που είναι κοντά στο Ελευθεροχώρι.

Συναντήσαμε αρκετή λάσπη, και αφού φτάσαμε σε σημείο να μην μπορούμε να συνεχίσουμε, γυρίσαμε μετά από αρκετή ώρα πίσω την διαδρομή μας, και πήγαμε στην ίδια όμορφη ταβέρνα στο χωριό της Μενδενίτσας για ένα απολαυστικό φαγητό και αρκετό κρασί. Την ώρα την μεσημεριανού ήρθε και ο Πέτρος Μαυροματάκης, και έτσι συμπληρώθηκε όλη η παρέα.

Το απογευματάκι κατευθυνθήκαμε στο καταφύγιο για ξεκούραση ,και μετά μαζευτήκαμε στο χώρο συγκέντρωσης του καταφυγίου για να περάσουμε όλοι μαζί το βράδυ με κουβεντούλα , ανέκδοτα, και κρασάκι.

Την επομένη το πρωί κατευθυνθήκαμε για μπάνιο στα ιαματικά λουτρά των Θερμοπυλών , όπου σε μια μέρα χωρίς βροχή ήταν πραγματικά απόλαυση.

Μετά με μία στάση στη μονή Δαμάστας και περπάτημα από τη μονή έως το Ελεθεροχώρι, μαζευτήκαμε σε ένα ταβερνάκι για μεσημεριανό και μετά να συνεχίσουμε το απογευματάκι την επιστροφή μας από την παλιά Εθνική οδό στην Αθήνα.

Η περιπέτεια μας 2CV μας έτοιμα για τα πλυντήρια αυτοκινήτων με τρομερή λάσπη μέσα και έξω από αυτά, ήταν όμως μία απολαυστική καθ’ όλα εκδρομή με επιτυχία.

Έτοιμοι να σχεδιάσουμε την επόμενη!!!

Εκ μέρους του Δ.Σ.

dsc04316

dsc04363

dsc04366

dsc04367