Αγαπητά μέλη,

Η λέσχη μας διοργάνωσε με επιτυχία μία ακόμη εκδρομή που έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια σαν αναπόσπαστο κομμάτι από τις δραστηριότητες της.

Και αυτή τη χρονιά επισκεφτήκαμε το Τολό και το καρναβάλι του Άργους όπου συμμετείχαμε στην παρέλαση.

Ξεκινήσαμε το πρωί του Σαββάτου από τα διόδια Ελευσίνας, με μία ηλιόλουστη ημέρα και συνεχίσαμε την διαδρομή μας με προορισμό τις Μυκήνες όπου μας περίμενε ξεναγός για την επίσκεψη μας στον τάφο του Ατρέως και στην ακρόπολη των Μυκηνών.

Η ξεναγός μας παρουσίασε όλα τα αξιοθέατα καθώς και μας έκανε μία αναλυτική περιγραφή των ιστορικών χρόνων που ήκμασε ο Μυκηναϊκός πολιτισμός και μας ξενάγησε στο μουσείου όπυ φυλάσσονται πολλά από τα ευρήματα της εποχής εκείνης.

Το μεσημέρι, ξεκινήσαμε για το ξενοδοχείο «Κατερίνα» όπου γευματίσαμε και πήγαμε στα δωμάτια μας ξα ξεκούραση.

Το βράδυ ήμασταν καλεσμένοι σε μπαράκι του Άργους όπου έπαιζε ζωντανά ο φίλος μας Τζώνης Βαβούρας και περάσαμε μία καταπληκτική βραδιά με πολύ κέφι και χορό.

Την επομένη το πρωί ξεκινήσαμε για μία επίσκεψη στο χωριό Κεφαλάρι όπου υπάρχει η αρχαιότερη πυραμίδα, και μετά κατευθυνθήκαμε στο χωριό Ελληνικό με μία σπηλιά που χρονολογείται 35.000 ετών.

Στο τέλος της επίσκεψης αυτής, σταματήσαμε για φαγητό σε ένα πολύ ωραίο σημείο δίπλα στη σπηλιά και ετοιμαστήκαμε για την παρέλαση στο καρναβάλι του Άργους.

Η συμμετοχή μας έγινε κάτω από ψιλόβροχο αλλά το κέφι του κόσμου ήταν μεγάλο και μας παρέσυρε σε ένα τρελό κέφι και ο Δήμος Άργους έκανε ειδική μνεία για την συμμετοχή μας για μία ακόμη φορά στην παρέλαση.

Η επιστροφή μας στο ξενοδοχείο έγινε κάτω από βροχή και πήγαμε στα δωμάτια μας για ξεκούραση.

Το βράδυ πήγαμε όλοι μαζί σε ταβέρνα της περιοχής όπου φάγαμε όλοι παρέα και γελάσαμε με τις διηγήσεις από παλαιότερες στιγμές και εκδρομές της λέσχης , καθώς και με την όλη εκδρομή που εξελίχθηκε πολύ καλά.

Την επομένη ο καιρός δεν βοήθησε για κούλουμα στην εξοχή , και γυρίσαμε κάτω από καταρρακτώδη βροχή στην Αθήνα όπου κατευθυνθήκαμε στην Λέσχη όπου κάναμε τα καθιερωμένα κούλουμα με νηστίσιμα φαγητά , κρασί , μουσική και προβολή φωτογραφικού υλικού από την εκδρομή.

Ευχόμαστε σε όλους καλή σαρακοστή και να είμαστε καλά για την επόμενη εκδρομή μας.

Φωτογραφικό υλικό υπάρχει αρκετό στο Facebook της λέσχης.